У день «защітніка отєчєства» бойовики «81-ї бригади «Медведи» побили цивільних у Криму. Аксенов «відмазується» від зв’язку з цією ПВК

Крим
Бойовики 81-ої бригади б‘ють відвідувачів клубу «Крепость» у Криму Фото: Telegram
Бойовики 81-ої бригади б‘ють відвідувачів клубу «Крепость» у Криму Фото: Telegram

Озброєні бойовики так званої “81-ої бригади «Медведи», що дислокується у Криму та бере участь у війні проти України, вночі 23 лютого побили відвідувачів  клубу «Крепость» у селищі Чорноморське. 

Під час святкування “дня защітніка отєчєства” в клубі «Крепость» у селищі  Чорноморське у західному Криму відбулася  бійка між відвідувачами, а потім – побиття цивільних бойовиками із застосуванням  вогнепальної зброї та палиць. 

Бійку розпочали троє бойовиків так званої “81-ої бригади спецпризначення «Медведи», що воює проти України на Херсонському напрямку, а також долучається до збройних конфліктів на території Африки.

Детально про цю квазіприватну військову компанію, яку називають кримським філіалом ПВК “Редут”,  ЦЖР розповів у розслідуванні На арені – «Медведи». У Криму ГРУ формує підрозділи для війни в Україні і Африці

П’яні бойовики «Медведей» задіяли групу швидкого реагування (скорочено російською – ГБР) нібито через вигуки гасла «Слава Україні» під час вечірки у клубі «Крепость». Озброєні бойовики увірвались до клубу і  влаштували там побоїще. Пізніше виявилося, що “мєдвєді” збрехали і ввели в оману “ГБР”, через що пізніше були побиті своїми ж та нібито передані в поліцію.

Командир “81-ої бригади “Медведи” з позивним “Джедай” (громадянин РФ Єрмолаєв Віталій Ніколаєвіч, він же – Єрьома Пітєрскій) у закритій групі в Телеграм  назвав бойовиків “п’яними п’ятисотими”, тобто, дезертирами або відмовниками.

Це викликає сумнів: як дезертири, яких мали б подати у розшук, могли викликати групу швидкого реагування “бригади”? 

Керівник підрозділу розповідає у приватній групі деталі колотнечі Фото: Telegram 2024

Керівник підрозділу розпоідає в приватній групі деталі бійки Фото: Telegram 2024

Зі слів “Джедая”,  п‘яні бойовики отримали прочухана від місцевих мешканців,  після чого “примчались на базу” і ввели в оману  групу швидкого реагування  «Медведей», аби помститися кривдникам. Результат бачимо на відео, де бійці з дубинками та автоматами залітають до клубу «Крепость» та б‘ють відвідувачів – цивільних мешканців селища Чорноморське. 

Двоє побитих бійців, що спровокували конфлікт Фото:Telegram 2024

Двоє побитих бійців, що спровокували конфлікт Фото:Telegram 2024

“Джедай  жаліється, що вони тільки-но “навели порядок” у Чорноморську, проте після подібних витівок підлеглих авторитет бригади заплямовано і ніхто вже не згадає їхні подвиги у селищі після постійних десантувань  на узбережжя українських диверсантів. 

Керівник підрозділу розпоідає в приватній групі деталі бійки Фото: Telegram 2024

Керівник підрозділу розпоідає в приватній групі деталі бійки Фото: Telegram 2024

Після того як відео з побоїщем, яке влаштували бойовики “81-ї бригади “Медведи” розійшлося мережею,  прессекретар гауляйтера Криму Сергія Аксенова назвав брехливою інформацію про те, що ПВК “Медведи” пов’язана з керівництвом півострова, бо має іншу вертикаль підпорядкування. Проте, як раніше дослідив Центр журналістських розслідувань, одне не виключає інше.

Пост-спростування зв‘язку окупаційних органів Криму з бригадою «Медведи» Фото:Telegram 2024

Пост-спростування зв‘язку окупаційних органів Криму з бригадою «Медведи» Фото:Telegram 2024

Сергій Аксенов неодноразово відвідував полігони у с. Перевальному, де базуються та тренуються “мєдвєді”, та передавав допомогу. У березні 2023 року він тренування навчання 400 добровольців , яке проводили інструктори “Медведей”, а напочатку квітня  домовився з “комбригом Джедаєм” про навчання двох тисяч кримських добровольців, пообіцявши повне екіпірування підрозділу. Також він запевнив, що “жодного дефіциту набоїв для навчання добровольців не буде. Настріляються всі вдосталь”. 

Сергій Аксенов та Віктор Єрмолаєв-“Джедай” на полігоні с. Перевальне, ТОТ Крим, березень 2023 р. Фото: соцмережі

Через кілька днів після відвідин Аксенова у Перевальне прилетів заступник міністра оборони РФ Юнус-Бєк Євкуров, який пообіцяв повну підтримку ПВК.  “Медведи” написали, що завдячують цьому “високому візиту” саме гауляйтеру Криму: “Сергій Аксенов, мабуть,  продовжує активно ділитися своїми враженнями від побаченого на полігоні вже на найвищому рівні. Тренування “Медведей” прилетів подивитися заступник міністра оборони Юнус-Бєк Євкуров. Юнус-Бєк Баматгірійовіч залишився задоволеним побаченим і пообіцяв нашому підрозділу допомогу та сприяння зі свого боку”.

За повідомленням в пабліках “81-ої бригади “Медведи”,  її підрозділи воюють проти ЗСУ у Херсонській області, зокрема, в районі Олешек, в Кринках, відмітились на навчаннях у Скадовську. Про те, що підрозділи цієї квазіПВК віконують завдання уна півлстрові Тарханкут стало відомо тільки після повідомлень про злочинний напад бойовиків на цивільних мешканців с.Чорноморське. 

Розслідування ЦЖР  про ПВК “Медведи”:  На арені – «Медведи». У Криму ГРУ формує підрозділи для війни в Україні і Африці (текст, відео)