РФ відкидає будь-які спроби говорити на тему кримських політв’язнів – Чубаров

Крим
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров Фото: Facebook

Наразі відсутні позитивні сигнали з точки зору зміни РФ ставлення до українських політв’язнів в окупованому Криму. Росія відкидає будь-які спроби говорити на цю тему.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на полях дипломатичного форуму в Анталії у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

«Позитивних сигналів з точки зору зміни РФ ставлення до українських політв’язнів немає, на жаль. Вони відкидають будь-які спроби говорити на цю тему», – сказав Чубаров.

Він зазначив, що тема кримських політв’язнів порушувалася під час цього візиту до Туреччини, зокрема на рівні керівництва правлячої турецької партії.

«Ми зустрічалися з керівництвом правлячої в Туреччині партії. Іноді ми задіюємо турецькі партійні механізми, щоб посилити усвідомлення політиками при владі драматичної ситуації в окупованому Криму, та, зокрема, з політв’язнями. І ми тут зустрічалися із заступником генерального секретаря правлячої турецької партії й обговорювали питання політв’язнів», – розповів голова Меджлісу.

1-3 березня в Анталії триває дипломатичний форум. У форумі беруть участь представники 147 країн світу. Загалом заплановано близько 4500 учасників, зокрема 19 глав держав, 73 міністри та 57 міжнародних представників.

Нагадаємо: