Ексдепутатка Верховної Ради АРК Удовіна отримала вирок за держзраду: 12 років ув’язнення

Крим
Ольга Удовіна

Святошинський районний суд Києва оголосив вирок колишній депутатці Верховної Ради Криму. За державну зраду вона заочно засуджена до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на вирок суду.

За інформацією ЦЖР засуджена – ексдепутатка ВР АРК та екскерівниця апарату Ради міністрів Криму Ольга Удовіна.

За матеріалами справи, Удовіна в період з липня по вересень 2014 взяла участь у незаконно організованих на території Автономної Республіки Крим “виборах” до незаконно створеного “Государственного Совета Республики Крым” від регіонального відділення політичної партії «Справедливая Россия», була висунена та зареєстрована кандидатом у «депутаты», але не була обрана.

У 2015 році Ольга Удовіна обійняла посаду керівника апарату «адміністрації» Ялти.

Святошинський райсуд почав розгляд справи Ольги Удовіної ще у 2018 році.

7 березня 2024 року суд визнав Удовіну винною у вчинені злочину, передбаченого частиною 1 статті 11 Кримінального Кодексу України – державна зрада. Їй призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією майна. Вирок оголошено заочно.

Нагадаємо:

  • В  березні 2015 року прокуратура АРК повідомила про підозру у державній зраді та оголосила у розшук 76 колишніх депутатів Верховної Ради АРК.
  • В січні 2024 року прокуратура АРК повідомила про підозру окупаційній «депутату Госсовєта» Криму та пропагандистській журналістці. За інформацією Центру журналістських розслідувань, це Анастасія Гридчина.
  • В листопаді 2023 року 11 років в’язниці отримала «сенатор» від окупованого Криму (раніше посада мала назву – член Ради Федерації РФ від окупаційної влади Республіки Крим) Ольга Ковітіді за підтримку агресії РФ та колабораціонізм.