ГУР повідомило про критичне пошкодження російського великого десантного корабля «Ямал» у Севастополі

Крим

У Севастополі 23 березня був уражений великий десантний корабель Росії “Ямал”, ушкодження судна критичні.

Про це повідомляє Головне управління розвідки.

“23 березня 2024 року у тимчасово окупованому Криму відбулось успішне вогневе ураження об’єктів Чорноморського флоту держави-агресора Росії. Зокрема, був атакований 13-й судноремонтний завод ЧФ РФ у Севастополі, де, серед іншого, був пришвартований великий десантний корабель ворога “Ямал”. За оцінками воєнної розвідки України, характер пошкоджень ВДК “Ямал” має критичний характер: пробоїна у верхній палубі зумовила крен на правий борт”, – йдеться у повідомленні.

У розвідці додали, що окупанти безперервно відкачують воду із ураженого корабля, який брав участь в анексії Криму, а з 2017 по 2023 рік перебував на ремонті.

Генштаб ЗСУ повідомив про ураження великих десантних кораблів «Ямал» і «Азов» і центр зв’язку Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

“Сили оборони успішно уразили великі десантні кораблі “Ямал” та “Азов”, центр зв’язку, а також декілька об’єктів інфраструктури ЧФ РФ”, – йдеться у повідомленні.

Вночі 24 березня окупований Крим і Севастополь зазнали ракетної атаки.

Центр журналістських розслідувань публікував серію матеріалів Тут може бути «бавовна» про російські об’єкти в окупованому Криму, які є потенційними легальними військовими цілями для ЗСУ. Вони адресовані цивільному населенню – громадянам України у Автономній Республіці Крим і Севастополі, аби вони могли убезпечити себе і триматись від них подалі.

Читайте три частини розслідувань про військові об’єкти окупантів у Севастополі: «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Північна сторона», «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Гори та море» та «Тут може бути «бавовна». Севастополь: бухти і місто».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter