До 8 років ув’язнення засуджено заступника голови «Комітету з протидії корупції Республіки Крим»

Крим
Максим Тарасов, заступник голови «Комитета по противодействию коррупции Республики Крым» Фото: "Комитет по противодействию коррупции РК"

Солом’янський районний суд Києва оголосив вирок колишньому працівнику Управління податкової міліції Державної податкової адміністрації в АР Крим, який після початку окупації півострова Росією, зрадив присязі та перейшов працювати до незаконно створеного росіянами «Комитета по противодействию коррупции Республики Крым».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на вирок суду. 

За даними ЦЖР, засуджений – Максим Тарасов

З 2014 року у “комітеті” він обіймав різні посади від «провідного спеціаліста» до «начальника управління антикорупційних перевірок». У січні 2023 року незаконний “глава Криму” Сергій Аксенов призначив Тарасова заступником голови «Комитета по противодействию коррупции Республики Крым».

Суд визнав Максима Тарасова винним у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) та призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із державною службою та місцевим самоврядуванням, на 12 років. Вирок оголошено заочно.

Нагадаємо: 

  • Дарницький районний суд Києва оголосив вирок Миколы Ткаченку, колишньому начальнику Керченського міського відділу Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Автономній Республіці Крим, який у 2014 році зрадив присязі та перейшов на бік російських окупантів. 
  • Соломʼянський районний суд Києва оголосив вирок колишньому начальнику відділу захисту інтересів громадян і держави у сфері земельних відносин Прокуратури Автономної Республіки Крим Станіславу Кулібабі, який після окупації півострова зрадив присязі та перейшов на службу до російських окупантів. Його визнано винним у державній зраді.
  • У 2015 році колишнім працівникам прокуратури АР Крим повідомлено про підозру у державній зраді. До списку потрапили 144 особи.