Екссуддя апеляційного суду Севастополя Алєєва засуджена за держзраду до 13 років ув’язнення

Крим
Апеляційний суд Севастополя. Фото: wikipedia.org

Солом’янський районний суд Києва оголосив вирок колишній судді Апеляційного суду м.Севастополя, яка після початку окупації Криму Росією порушила присягу та перейшла на службу до незаконно створенного окупантами «Севастопольського городского суда». 

Відповідний вирок суд виніс 5 квітня. 

За інформацією Центру журналістських розслідувань, засуджена 75-річна Алєєва Наталя Галівна. Постановою Верховної Ради України в лютому 2002 року вона була призначена судею безстроково до Апеляційного суду м.Севастополя.

В грудні 2013 року вона подала заяву про відставку з посади української судді. Втім з початком окупації Криму Росією передумала йти на пенсію. Та почала ухвалювати рішення у незаконно створеному росіянами судовому органі іменем РФ. 

В грудні 2015 року указом президента РФ Алєєва була призначена “суддею” незаконного “Севастопольського городского суда”. 

Солом’янський районний суд Києва визнав Наталю Алєєву винною у державній зраді та призначив покарання у вигляді 12 років позбавлення волі. Вирок оголошено заочно. 

Нагадаємо:

  • У грудні 2015 року Вища рада юстиції Украни зробила подання про звільнення 277 суддів Автономної Республіки Крим і Севастополя за порушення присяги.
  • 19 квітня 2016 року Верховна Рада України звільнила 198 суддів Автономної Республіки Крим, які порушивши присягу, перейшли на службу до російських окупантів.
  • У січні 2017 року Генпрокуратура України повідомила, що проводить заочне розслідування за підозрою в державній зраді відносно 319 кримських суддів-зрадників.
  • 11 травня 2017 року Вища рада правосуддя України на своєму засіданні звільнила 91 суддю з Автономної Республіки Крим і Севастополя, які після окупації Криму перейшли на службу до Росії.