Міністр оборони США відвідає Україну в День Незалежності

Влада

Міністр оборони США Джеймс Меттіс 24 серпня відвідає Київ, де проведе зустрічі з президентом України Петром Порошенко і міністром оборони Степаном Полтораком, в ході яких запевнить у подальшій підтримці Сполученими Штатами України у відновленні її суверенітету і територіальної цілісності.

Меттіс відвідає Україну на завершення своєї 5-ти денної робочої поїздки по країнах Близького Сходу і Європи, яка починається в суботу, 19 серпня, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію, яка опублікована на офіційному сайті Пентагону.

«В ході цих зустрічей міністр знову запевнить наших українських партнерів в тому, що США як і раніше твердо прихильні меті відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, а також зміцнення стратегічного оборонного партнерства між нашими двома країнами», – йдеться в повідомленні.

Як повідомив посол України в США Валерій Чалий, візит глави Пентагону до Києва є результатом домовленостей, досягнутих під час візиту українського президента в США в червні цього року.

«Справжній дружній жест від нашого стратегічного партнера до Дня Незалежності України! Серйозне підтвердження готовності до подальшої розбудови двостороннього військового співробітництва, демонстрація солідарності з народом України у його боротьбі із зовнішньою агресією», – написав Чалий на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, після повернення з США Петро Порошенко анонсував візит до України міністра оборони США Джеймса Меттіса для підписання низки угод про співпрацю між країнами в сфері національної безпеки і оборони.