Херсонська облрада погодилась на реорганізацію медзакладів області в рамках медреформи

Влада
Фото: investigator.org.ua

Депутати Херсонської обласної ради підтримали подальше впровадження медичної реформи в області і дали згоду на реорганізацію та перетворення у комунальні некомерційні підприємства 25 закладів охорони здоров’я, що входять до спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Херсонщини.

Як повідомляє медіа-центр IPC-Херсон, відповідне рішення було ухвалене в п’ятницю, 9 серпня, на позачерговій сесії облради, передає Центр журналістських розслідувань.

Під реформування потрапляють майже всі заклади охорони здоров’я області, серед яких, зокрема, Херсонська обласна клінічна лікарня, Херсонська дитяча обласна лікарня, Херсонський обласний онкологічний диспансер, Херсонський обласний кардіологічний диспансер.

Відповідна реорганізація є обов’язковою умовою нової медичної реформи: з 1 січня 2020 року медзаклади більше не отримуватимуть медичну субвенцію, а фінансуватимуться за договорами з Національною службою здоров’я України.

Нагадаємо:

  • З 1 січня 2020 року медзаклади Херсонщини могли закритися та залишитися без фінансування, якщо б у регіоні затягнулося впровадження медичної реформи, яка передбачає реорганізацію медзакладів у комунальні некомерційні підприємства. Раніше депутати Херсонської облради виступали за те, аби відтермінувати реорганізацію закладів охорони здоров’я в області до кінця 2020 року. Через це в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун звинуватила депутатів Херсонської обласної ради в саботажі.