ЗМІ підрахували, скільки грошей можуть покласти на «економічний паспорт українця» Зеленського

Влада

Ділення всіх рентних платежів за надра на чисельність дітей від нуля до 17 років дає 8,82 тис. грн. Стільки коштів може потенційно надійти на «економічний паспорт українця», запровадження якого анонсував президент Володимир Зеленський.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, проаналізувавши надходження від рентних платежів, які зараз йдуть до держбюджету, які, за даними президента Володимра Зеленського, надсилатимуться дітям на їхні «економічні паспорти».

У 2020 році в Україні проживало 7,46 млн дітей віком від нуля до 17 років (6,68 млн – від нуля до 15 років та 6,28 млн – від нуля до 14 років).

«Надходження від ренти за користування надрами загальнодержавного значення очікуються у розмірі 65,7 млрд грн, або 5% від усіх запланованих доходів держбюджету.

Загальні рентні надходження очікуються в обсязі 71,3 млрд грн, у тому числі за користування радіочастотним ресурсом – 2,3 млрд грн ренти, за транспортування нафти та аміаку – 1,5 млрд грн, за воду та лісові ресурси – відповідно 0,7 млрд грн та 0,5 млрд грн», – пише видання.

  • Президент Володимир Зеленський анонсував запровадження «економічного паспорта українця» – рахунків для дітей, на яких накопичуватимуться кошти від сплати використання надр, та які діти зможуть використати на освіту чи житло після досягнення повноліття.
  • Зеленський анонсував запровадження в Україні так званого «економічного паспорта українця» ще у березні 2021 року, проте досі ініціативу не було реалізовано.