Бізнес, колабораціонізм, вибухи в Криму. Окупований рф південь України: огляд подій за 9 серпня

Влада
Новофедоровка
Вибухи у Новофедорівці Фото: соцмережі

Огляд найважливіших новин за вівторок, 9 серпня, на нових тимчасово окупованих російськими військами територіях Херсонської та Запорізької областей України.

Рада бізнес-омбудсмена радить підприємцям з тимчасово окупованих територій як вести бізнес, щоб не отримати підозру у колабораційній діяльності

Рада бізнес-омбудсмена опублікувала брошуру з порадами підприємцям, які не мають можливості змінити локацію своєї справи:

— Не посвідчувати на ТОТ договори;

— Не укладати договори щодо нерухомого майна, яке знаходиться на ТОТ;

— Не відкривати рахунки в банках, які перебувають під юрисдикцією російської федерації, республіки білорусь або тимчасової окупаційної влади;

— Не сплачувати жодних платежів представникам окупаційної адміністрації;

Якщо релокуватися та перереєструватися не вийшло, то потрібно невідкладно почати збір доказів на підтвердження відсутності наміру (умислу) співпрацювати із окупантами (на випадок виникнення у майбутньому підозри в колабораційній діяльності).

***

Після знищення бази окупаційних військ з села Раківка на Херсонщині втекли російські загарбники разом з гауляйтером — Центр журналістських розслідувань

Після того як Збройні сили України знищили розташовані в Раківці Бериславської територіальної громади бази російських окупаційних військ, загарбники втекли з села. А разом із ними за межі Херсонщини втік новопризначений гауляйтер Раківки Змієвський Сергій Миколайович. Зараз він знаходиться поблизу Феодосії в окупованому Криму.

Сергей Змиевский

Сергій Змієвський, колаборант Фото: скріншот відео

***

Затримано колаборанта у Новій Каховці Віталія Єфименка — російські ЗМІ

Так званий «заступник мера» окупованої Нової Каховки Віталій Єфименко затриманий за звинуваченням у злочині. Про це повідомило російське видання «Комерсант» із посиланням на дані МВС Росії.

За наявною інформацією, у Єфименка конфісковано зброю і десятки мільйонів рублів. Колаборанта підозрюють у причетності до злочинної банди, яка здійснила щонайменше два напади на двох місцевих бізнесменів.

***

Гауляйтером Музиківської громади на Херсонщині окупанти призначили колишнього комуніста з боргами Лебідя — Центр журналістських розслідувань

Російські загарбники призначили голову окупаційної адміністрації Музиківської сільської територіальної громади Херсонського району. Ним став мешканець села Загорянівка Лебідь Анатолій Вікторович, 2 листопада 1964 року народження.

Лебедь

Анатолій Лебідь , колаборант Фото: Скріншот відео

***

У тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи на військовому аеродромі у Новофедорівці

***

Росія вже почала процес підключення ЗАЕС до Криму — Енергоатом

Про це повідомив президент Енергоатома Петро Котін.

«Персонал Росатома передав на станцію спеціальну програму з перепідключення ЗАЕС до Криму. Передумовою цієї програми є пошкодження ліній зв’язку ЗАЕС з енергосистемою України. Щоб перемикнути ЗАЕС на Крим, їй потрібно загасити весь південь України — окуповані частини Херсонської та Запорізької областей», — сказав Котін.

***

Російські військові завдали ударів з реактивних систем залпового вогню по житлових кварталах міста Оріхів Запорізької області

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter