Російські військові Іґорь Турко і Дєніс Чєрнов підозрюються у вбивстві 64-річного мешканця Херсонщини

Влада
Російські військові Іґорь Турко і Дєніс Чєрнов. Фото: соцмережі і МОСТ

П’яні російські військові 48-річний Іґорь Турко і 38-річний Дєніс Чєрнов 9 травня 2023 року вдерлися до помешкання 64-річного мешканця села Нова Збур’ївка на Херсонщині, жорстоко його побили і розстріляли. За скоєний злочин 11 січня головне управління Національної поліції в Херсонській області заочно повідомило їм про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням, поєднаному з умисним вбивством.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на тексти підозр.

Як встановили слідчі, 9 травня 2023 року біля 12 години дня п’яні і озброєні автоматами Калашникова російські військові Іґорь Турко і Дєніс Чєрнов вдерлися на подвір’я 64-річного мешканця села Нова Збур’ївка Скадовського району Херсонщини і 15 хвилин жорстоко його били. Чоловіку вдалося вирватися і забігти до свого будинку. Росіяни побігли за ним і там розстріляли жертву. Загалом вони зробили більше 10 пострілів – у серце, голову та інші частини тіла чоловіка.

За даними слідства, єдиною провиною вбитого було те, що його син нібито служить в Збройних Силах України. Вочевидь, російські військові розстріляли чоловіка після святкування «дня побєди над фашистами».

Обидва військові служать рядовими 126-ї окремої бригади берегової оборони 22 армійського корпусу берегових військ ВМФ Південного військового округу ЗС РФ (військова частина №12676). Іґорь Турко мешкає в станиці Безскорбній, а Дєніс Чєрнов – у станиці Дніпровській Краснодарського краю РФ.

Комбатанти Іґорь Турко і Дєніс Чєрнов отримали заочну підозру за ч.2 ст.438 КК України – порушення законів та звичаїв війни. За українськими законами їм світить довічне позбавлення волі.

Як повідомляв ЦЖР, незаконно створений російськими окупантами «отдел МВД «Горностаевский» у Горностаївській громаді Каховського району на Херсонщині очолив 40-річний росіянин Андрєй Полєвщіков з Краснодарського краю. Куди подівався його попередник на цій посаді Сєрґєй Крєц – невідомо.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter