Франція налаштована допомагати Україні виготовляти зброю і посприяє виділенню Україні €50 млрд – глава МЗС Сежурне

Влада

Франція налаштована допомагати Україні виготовляти зброю і посприяє виділенню Україні €50 млрд.

Про це повідомив міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне на спільному брифінгу з головою МЗС України Дмитром Кулебою.

“Ми налаштовані спільно посилювати спроможності України виготовляти системи озброєння на своїй землі і готові приходити до вас на допомогу в цій царині”, – йдеться в повідомленні.

За його словами, Париж продовжуватиме намагатися покращувати юридичні й організаційні рамки, щоб співпраця з Києвом ще краще розвивалася.

“Європейська Рада збереться на саміт 1 лютого, і ми мусимо зробити все належне, щоб зберегти єдність Європи з нагоди цієї зустрічі. Франція привнесе всю свою політичну і дипломатичну вагу, аби допомога в розмірі 50 млрд євро, яка передбачена Україні, була виділена”, – сказав він.

Сежурне відзначив, що ці кошти допоможуть українському бюджету фінансувати потреби освіти, охорони здоровʼя, юстиції та інших соціальних і економічних потреб, а також сприятимуть енергетичному переходу і модернізації транспортної інфраструктури України.

  • Міністри закордонних справ України та Франції провели двосторонні переговори, присвячені оборонній допомозі та співпраці, а також вступу України в ЄС і НАТО та притягнення РФ до відповідальності.
  • Новий міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне вранці 13 січня прибув до Києва. У зовнішньополітичному відомстві Франції зазначили, що Сежурне прибув до України “для продовження французьких дипломатичних зусиль там і для підтвердження відданості Франції своїм союзникам і цивільному населенню”.