Марина Литвиненко, яка очолила окупаційний «пенсійний фонд» у Новій Каховці, підозрюється в колабораційній діяльності

Влада
Стела на в’їзді у Нову Каховку і колаборантка Марина Литвиненко. Фото: Shutterstock і соцмережі

45-річна Марина Литвиненко, мешканка Нової Каховки, добровільно перейшла на бік ворога і очолила місцевий окупаційний «пенсійний фонд». За це вона отримала заочну підозру в колабораційній діяльності від управління СБУ у Вінницькій області.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на текст підозри.

Слідчі встановили, що Литвиненко Марина Вікторівна, уродженка Кривого Рогу, мешканка Нової Каховки Херсонської області добровільно перейшла на бік ворога і очолила «клиентскую службу в Новокаховском городском округе управления организации работы клиентских служб отделения Фонда пенсионного и социального страхования РФ».

Марина Литвиненко, колаборантка. Фото з соцмережі

«На цій посаді вона перебуває орієнтовно з червня 2022 року і по сьогодні. Підозрювана керує «клиентской службой», призначає і звільняє людей на роботу, заохочує їх і накладає стягнення, взаємодіє з іншими окупаційними органами влади», – йдеться в повідомленні про підозру.

Марина Литвиненко підозрюється в колабораційній діяльності за ч.5 ст.111-1 КК України. Їй світить від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв ЦЖР, мешканці сусідньої Каховки на Херсонщині скаржаться на затримку російських пенсій, соціальних виплат і хамство начальниці окупаційного «пенсійного фонду» міста Олени Філіпчук, матері місцевого гауляйтера. Проблеми з виплатами визнають в окупаційній адміністрації Каховки, але, як завжди, обмежуються лише обіцянками все вирішити.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter