Велика Британія оголосила новий пакет допомоги Україні: розвідувальні БПЛА та системи ППО

Влада
Розвідувальний БПЛА Tekever AR3 виробництва Великобританії. Фото: twitter.com/DefenceHQ

Велика Британія оголосила про новий пакет військової допомоги України вартістю 60 млн фунтів ($75,5 млн), до якого, зокрема, увійдуть розвідувальні безпілотники та системи протиповітряної оборони.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«Новий пакет військової підтримки у розмірі 60 мільйонів фунтів від Міжнародного фонду для України, який адмініструється Великою Британією, надасть нові сучасні безпілотники для підтримки Збройних сил України», – йдеться у повідомленні.

Також, додали в Міноборони, пакет включатиме 20 млн фунтів на системи протиповітряної оборони, «які допоможуть убезпечити небо України».

Оборонне відомство також опублікувало фотографію розвідувального БПЛА Tekever AR3 виробництва Португалії, які, ймовірно, будуть передані Великою Британією Зброінйим силам України в рамках військової допомоги.

Як повідомлялось, у кінці лютого 2024 року Велика Британія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні, у рамках якого ЗСУ, зокрема, отримають 200 протитанкових ракет Brimstone.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter