Кочегар Павло Івахненко отримав підозру СБУ за роботу гауляйтером села Азовське на Херсонщині

Влада
Павло Івахненко, колаборант. Фото з соцмережі

58-річний Павло Івахненко отримав підозру в колабораційній діяльності. За роботу на окупантів гауляйтером села Азовське Генічеської громади Херсонщини йому світить до десяти років позбавлення волі. Першим про його злочини писав телеграм-канал «Генічеськ ua».

Про це з посиланням на текст підозри повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Слідчі встановили, що 58-річний Івахненко Павло Леонідович, уродженець і мешканець села Азовське Генічеського району, ще навесні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога. Тоді ж загарбники призначили його так званим головою «сельского поселения села Азовское и села Придорожное». Пізніше цю посаду перейменували на начальника «Азовского территориального управления».

Першим про злочини Павла Івахненка писав телеграм-канал «Генічеськ ua». За його інформацією, колаборант раніше працював кочегаром у сільській амбулаторії, сторожем і підробляв будівельником.

Павло Івахненко відкрито погрожував багатодітній матері, яка запитала в одному з місцевих чатів про причини затримки соціальних виплат на дітей. Івахненко обіцяв кинути її на підвал у Генічеську «за саботаж у воєнний час».

Павло Івахненко, колаборант. Фото з соцмережі

Також Івахненко допомагав російським військовим незаконно заселятися до спорожнілих будинків у селі Азовське. Окупанти ходили по селу під виглядом проведення перепису населення. Коли вони бачили закритий будинок, то одразу виламували двері ломами.

За скоєні злочини Павлу Івахненку заочно повідомлено підозру в колабораційній діяльності за ч.5 ст.111-1 КК України. Йому світить від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв ЦЖР, Володимир Шарлай, 64-річний законний староста села Олексіївка Генічеської міської громади Херсонської області отримав від СБУ заочну підозру в колабораційній діяльності. Він перейшов на бік ворога і працює головою окупаційної адміністрації Олексіївки.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter