15 років позбавлення волі отримав експоліцейський Максим Воронов з Голої Пристані на Херсонщині

Влада
Гола Пристань і колаборант Максим Воронов. Фото: pikabu и wanted.mvs.gov.ua

41-річний експоліцейський Максим Воронов з 2022 року працює поліцаєм на російських окупантів у Голій Пристані на Херсонщині. За скоєний злочин суд визнав його винним у колабораційній діяльності. Вирок – 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на вирок Теплодарського міського суду Одеської області від 27 березня.

Суд встановив, що 41-річний Воронов Максим Юрійович, уродженець м. Ханти-Мансійськ РФ, мешканець села Новософіївка Лазурненської селищної громади Скадовського району Херсонщини, винний в колабораційній діяльності за ч.7 ст.111-1 КК України.

Максима Воронова засуджено на 15 років позбавлення волі заочно. Також йому заборонено обіймати будь-які посади в органах влади і надавати публічні послуги протягом 15 років.

Максим Воронов з 2016 року працював поліцейським у селі Новософіївка, згодом – начальником конвою ізолятора тимчасового тримання №3 в цьому ж селі і командиром роти Нацполіції.

З 2020 року він працював поліцейським-водієм у главку Нацполіції в Херсонській області.

У 2022 році він перейшов на бік ворога і очолив «відділ карного розшуку» в окупаційному відділі поліції Голої Пристані, переслідував, викрадав і грабував людей.

Як повідомляв ЦЖР, 30-річна Альбіна Беспалова з села Микільське Дар’ївської громади Херсонського району заочно визнана винною в колабораційній діяльності. Жінка працювала тюремницею у окупантів. Суд дав їй 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter