Альбіна Беспалова з села Микільське на Херсонщині за роботу тюремницею у ворога отримала 12 років позбавлення волі

Південь
Альбіна Беспалова, колаборантка
Альбіна Беспалова, колаборантка

30-річна Альбіна Беспалова з села Микільське Дар’ївської громади Херсонського району заочно визнана винною в колабораційній діяльності. Жінка працювала тюремницею у окупантів. Суд дав їй 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на вирок Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 21 березня.

Суд встановив, що 30-річна Беспалова Альбіна Олексіївна, уродженка м. Южно-Курильськ РФ, мешканка села Микільське Дар’ївської сільської громади Херсонського району Херсонщини, добровільно пішла працювати на ворога. Вона отримала посаду молодшого інспектора 2 категорії відділу охорони незаконного управління служби виконання покарань по Херсонській області – окупаційного правоохоронного органу.

Альбіна Беспалова отримала від ворога спеціальне звання рядової внутрішньої служби. В її обов’язки входив контроль за дотриманням режиму ув’язнених і незаконно позбавлених волі на території захопленої херсонської Північної виправної колонії №90.

Восени 2022 року Беспалова виїхала до Генічеська, де, вочевидь, перебуває й досі.

Суд дослідив численні докази і покази свідків та заочно визнав її винною в колабораційній діяльності за ч. 7 ст. 111-1 КК України. 

Вирок – 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй на праві власності майна на користь держави. Зокрема, у неї конфіскують житловий будинок, яким вона володіє.

Також Альбіну Беспалову позбавили права обіймати керівні посади в органах влади, установах, підприємствах і організаціях усіх форм власності протягом 10 років.

  • Як повідомляв ЦЖР, 55-річний Олександр Ширенко з Херсона, експрацівник місцевої Північної виправної колонії №90 заочно визнаний винним у колабораційній діяльності. Він працює на ворога «молодшим інспектором 1 категорії відділу безпеки» так званого управління служби виконання покарань на окупованій Херсонщині. Покарання – 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.