Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію

Влада
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку, який Верховна Рада ухвалила 11 квітня.

Про це повідомляється в картці законопроєкту №10449 на сайті українського парламенту.

Як зазначається проєкт закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку 16 квітня був направлений на підпис главі держави й того самого дня повернуто з підписом президента.

Згідно з текстом закону, він набере чинності через місяць з дня опублікування. Лише деякі положення, стануть чинними через вісім місяців після публікації документа.

Нагадаємо:

  • 7 лютого 2024 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні урядовий законопроєкт №10449 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку.
  • 11 квітня 2024 року Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт про мобілізацію. Із документу вилучили норми про демобілізацію військовослужбовців після 36 місяців служби.