Кабмін погодив призначення трьох заступників начальника Запорізької ОВА Федорова, ще двоє залишилось від попередника

Влада
Будівля, в якій розміщуються Запорізька ОДА та Запорізька обласна рада. Фото: zoda.gov.ua

Кабмін України погодив призначення трьох заступників очільника Запорізької обласної військової адміністрації Івана Федорова. Двоє з них – Михайло Семікін та Олександр Щербаков – були заступниками Федорова на момент його перебування на посаді міського голови Мелітополя. Наталя Будяк – з команди очільника Дніпропетровської ОДА Валентина Рєзніченка. Кандидати пройшли всі необхідні перевірки та повноцінно приступили до роботи з 1 травня 2024 року. Ще двоє заступників залишились на посадах від попереднього начальника ОВА, одне місце – вакантне.

Про призначення повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров в своєму Телеграм-каналі.

Уряд погодив призначення на посади заступників голови Запорізької обласної державної адміністрації Наталію Будяк, Михайла Семікіна та Олександра Щербакова.

Михайло Олександрович Семікін (22.05.1986) був заступником міського голови Мелітополя, раніше – керуючим справами мелітопольського виконкому, ще раніше – начальником відділу культури.  Має педагогічну освіту та науковий ступінь «кандидат філософських наук».

Михайло Семікін, заступник начальника Запорізької ОВА. Фото: Мелітопольська міська рада

В команді ЗОВА відповідатиме за гуманітарний напрямок.

Олександр Валерійович Щербаков (28.09.1988) на посаду заступника міського голови Мелітополя прийшов з бізнесу. Був економістом на підприємствах Мелітополя, а також мав спільний бізнес з Федоровим – з 2015 по 2017 рік був керівником та бенефіціаром ТОВ «Візард Груп», яким з 2012 по 2015 володів Іван Федоров.

Олександр Щербаков, заступник начальника Запорізької ОВА. Фото: Мелітопольська міська рада

Має вищу освіту – у 2011 році Щербаков закінчив Запорізький національний університет за спеціальністю «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності».

На посаді заступника куруватиме безпекові питання та допомогу ЗСУ.

Наталія Юріївна Будяк була директоркою Східного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України, раніше обіймала посаду директора Департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

Наталя Будяк, заступниця начальника Запорізької ОВА. Фото: Facebook

Будяк має вищу освіту Запорізького медичного університету (магістр за фахом «Фармація») та Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (магістр за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування»).

Як заступник буде відповідальна за соціальний напрямок, в тому числі за реабілітацію ветеранів.

Ще два заступника Федорову залишилися від попередника.

Руслан Володимирович Мовчан (19.08.1981) є першим заступником начальника ОВА з червня 2023 року. На посаду прийшов з СБУ, де працював з 2006 року. 

Руслан Мовчан, заступник начальника Запорізької ОВА. Фото: zoda.gov.ua

Має дві вищих освіти, є кандидатом юридичних наук.

Євген Володимирович Мироненко (24.02 1981) працює в Запорізькій ОВА з 2023 року. До того був керівником Патронатної служби міністра внутрішніх справ України, завідувачем сектору взаємодії з підрозділами Міністерства Департаменту забезпечення діяльності міністра внутрішніх справ.

Євген Мироненко, заступник начальника Запорізької ОВА. Фото: zoda.gov.ua

Наразі вакантним залишається місце заступника по цифровізації. Про це очільник ОВА сказав під час включення в ефір телемарафону «Єдині новини». За його словами кандидат на цю посаду вже є, проте прізвище його Федоров не озвучив.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter