Зеленський призначив Залужного послом у Великій Британії, попередньо звільнивши його з військової служби

Влада
Посол України у Великій британії Валерій Залужний та посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс. Фото: twitter.com/MartinHarrisOBE

Президент України Володимир Зеленський 9 травня призначив колишнього головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, попередньо звільнивши його з військової служби. Посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс привітав Залужного із призначенням на посаду посла України в його країні.

Відповідні укази розміщені на президентському сайті.

Указом №308/2024 Зеленський звільнив Залужного з військової служби.

«Звільнити генерала Залужного Валерія Федоровича з військової служби у відставку за станом здоровʼя з правом носіння військової форми одягу», – йдеться у документі.

Ще одним указом №316/2024 президент призначив Залужного послом у Великій Британії.

«Призначити Залужного Валерія Федоровича надзвичайним і повноважним послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії», – ідеться в тексті указу.

Посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс привітав Валерія Залужного із призначенням на посаду посла України в його країні.

«Щиро вітаємо Валерія Залужного з призначенням на посаду Посла України у Великобританії. Я з нетерпінням чекаю на нашу спільну роботу над зміцненням нашого непорушного альянсу та подальшого розвитку нашого 100-річного партнерства», – написав британський дипломат у соцмережі Х (Twitter).

Він також опублікував спільну фотографію із Залужним.

Нагадаємо: