Олег Сенцов в колонії отримав від правозахисників довгоочікувану посилку

Життя
Фото: Татьяна Щур, Facebook

Незаконно засуджений в Росії український режисер, політв’язень Олег Сенцов отримав посилку, яку йому відправили російські правозахисники.

Про це повідомила керівник об’єднання “Жінки Євразії” Тетяна Щур, передає Центр журналістських розслідувань.

“Дорогі друзі! Всі, хто хвилюється за Олега Сенцова. 30 листопада він, нарешті, отримав посилку з необхідними речами і продуктами, які були йому послані за його списком. Сьогодні нам з Nikolay Shchur прийшов лист, де він, звісно ж, з гумором пише про це. Можна поки що видихнути. На фото: Олег читає листи від друзів (СІЗО-3, Челябінськ, березень 2016 рік)”, – написала вона.

За словами Щур, Сенцову можна написати листа через ФСВП-ЛИСТ, сплативши відповідь.

“Листи доходять швидко. Тільки ось цей про  посилку чомусь йшов 6 днів. Але, звісно, спитаю завтра. Але, мені здається, саме від Вас йому буде приємно отримати листа. Тільки він попереджав, що він повинен вміститися на одній сторінці. Там йде лічильник знаків, так що не помиліться:). Бандеролі просив не посилати. Він домовився з московською знайомою. Ох, як хочеться сподіватися, що черга наступної посилки не встигне підійти! Зараз ейфорія. незрівняне відчуття, коли дізнаєшся, що до арештанта дійшла посилка або передача. Не думала, що через 20 років знову це доведеться відчувати”, – написала правозахисниця.

Нагадаємо, раніше адвокат українця Дмитро Дінзе, який відвідав Сенцова у виправній колонії №8 у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу, повідомив, що Олег за час знаходження в різних колоніях РФ, а також на етапах, погано харчувався, сильно схуд, що призвело до погіршення здоров’я. Тепер у нього почалися проблеми з серцем.