Понад 130 діячів науки і культури РФ закликали владу звільнити Олега Сенцова

Життя
Олег Сенцов Фото: ТАСС

У РФ понад 130 діячів науки і культури виступили з вимогою звільнити незаконно засудженого українського режисера, кримчанина Олега Сенцова, який оголосив безстрокове голодування.

Відповідну заяву опубліковано на сайті науково-популярної газети «Троїцький варіант», передає Центр журналістських розслідувань.

«Засуджений на двадцять років український режисер Олег Сенцов, визнаний правозахисним рухом «Меморіал» політичним в’язням, прямо зараз веде безстрокове голодування, вимагаючи звільнення всіх українських політв’язнів в Росії. Люди, які знають Сенцова, впевнені, що він піде до кінця. Ми вимагаємо відправити Сенцова на його батьківщину – в Україну. Смерть Олега Сенцова стане ганьбою для Росії і назавжди заплямує тих, хто міг би його врятувати, але не врятував», – йдеться в тексті заяви, яку підписали члени асоціації «Вільне слово», Санкт-Петербурзького ПЕН-клубу, «Вільного історичного товариства» та інші.

Міністерство закордонних справ України розглядає всі можливі варіанти для звільнення Сенцова.

Незаконно засуджений на території РФ український кінорежисер, кримчанин Олег Сенцов готовий голодувати до фатального результату, якщо його умови не будуть виконані, повідомив його адвокат Дмитро Дінзе.

14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в Росії.