Поліція затримала підозрюваного в нападі на Володимира Балуха

Життя
Володимир Балух Фото: Shutterstock

Національна поліція України затримала підозрюваного в нанесенні тілесних ушкоджень колишньому політв’язню Кремля, кримчанину Володимиру Балуху.

«Поліція затримала підозрюваного у нанесенні тілесних ушкоджень Володимирові Балуху

Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України. Найближчим часом суд обиратиме йому запобіжний захід.

Нагадаємо: 8 вересня до столичної поліції надійшла інформація від лікаря про госпіталізацію до медичного закладу із тілесними ушкодженнями Володимира Балуха.

За цим фактом слідчі Дніпровського управління поліції розпочали кримінальне провадження.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили та опитали свідків цієї події, провели ряд оперативно-розшукових і слідчих дій. У результаті поліцейські встановили підозрюваного.

На цей час відомо, що напередодні Володимир Балух разом із друзями відзначали річницю звільнення з полону у ресторані «Козак». Близько півночі Володимир вийшов із закладу і попрямував до ресторану «Edem».

Там у нього виник конфлікт із невідомим. Чоловік вдарив його ногою – потерпілий впав і втратив свідомість. Після цього зловмисник втік, не надавши постраждалому допомогу. Вранці Володимира Балуха госпіталізували у лікарню.

Сьогодні зловмисника затримали. Ним виявився місцевий мешканець, 1988 року народження. З’ясувалося, що він прийшов в гості до знайомого, який працює охоронцем в одному із ресторанів. Під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №4 затриманому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Найближчим часом суд обере йому запобіжний захід. Управління комунікації Національної поліції України», – повідомляє поліція Києва.

«За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури N4 слідчими поліції встановлено та повідомлено про підозру 33-річному мешканцю Київщини за фактом заподіяння тяжких тілесних ушкоджень Володимиру Балуху.

Злочин стався в ніч на 8 вересня на території ПКіВ «Гідропарк». Як встановило слідство, між потерпілим та підозрюваним виник словесний конфлікт. Чоловік наніс Володимиру Балуху удар ногою в спину, внаслідок чого останній впав на бетонне покриття пішохідної доріжки, вдарившись при цьому головою.

Внаслідок вищевказаних дій потерпілий отримав тяжкі травми та вранці був госпіталізований до лікарні.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння).

Наразі до суду готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Нагадаємо:

  • В ніч на 8 вересня колишнього політв’язня Кремля, кримчанина Володимира Балуха сильно побили, його знайщли без свідомості вже вдень. Активіста доставили у київську лікарню швидкої допомоги, у нього важка черепно-мозкова травма. Лікарі провели Балуху операцію і зараз він знаходиться в реанімації.
  • У Офісі президента «вкрай стурбовані» інформацією про напад на Балуха та вимагають від Нацполіції швидко розслідувати злочин, перевіривши всі можливі версії нападу, зокрема, і політичну. Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за статтею «розбій».