На окупованій Херсонщині 6 листопада безслідно зник пенсіонер Віктор Погорілий з Таврійська

Південь
Місто Таврійськ, зниклий безвісти Віктор Погорілий і його авто «Шевроле Нива». Фото: tavriysk.ks.ua і соцмережі

На тимчасово окупованій частині Херсонської області 6 листопада зник безвісти 70-річний Віктор Погорілий, мешканець міста Таврійськ Каховського району. Відомо лише, що біля 17:00 того дня він виїхав на своєму автомобілі «Шевроле Нива» з сусідньої Каховки. Відтоді ані самого чоловіка, ані його машину ніхто не бачив. Місцеві мешканці припускають, що Віктор Погорілий став жертвою російських окупантів, яким могла знадобитися його автівка.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Більше двох тижнів не відомо про місцезнаходження мешканця Таврійська Погорілого Віктора Миколайовича, 23 листопада 1952 р. н. Про обставини його зникнення в соцмережах написала племінниця чоловіка Маргарита Ейвері, яка живе у США.

За її словами, Віктор Погорілий біля 17:00 6 листопада 2023 року виїхав на власній машині «Шевроле Нива» з Каховки, ймовірно, додому. Відтоді він не виходить на зв’язок, місцезнаходження його і його автівки невідоме.

«Будь ласка, допоможіть мені знайти мого дядька», – попросила мешканців окупованого Каховського району Маргарита Ейвері.

Мешканці Каховки припускають, що Віктор Погорілий став жертвою російських окупантів, які досі викрадають цивільних людей і грабують їхнє майно. Цілком ймовірно, що загарбникам могла знадобитись його автівка. На користь цієї версії говорить те, що траса між Каховкою і Таврійськом завжди була доволі жвавою, а відстань між містами невелика – лише 8 кілометрів. Важко уявити, щоб на такій невеликій ділянці без якоїсь причини міг безслідно зникнути чоловік.

Як повідомляв ЦЖР, під Новою Каховкою на Херсонщині 16 листопада знайшли тіло розстріляного з автомата 37-річного Ігоря Погребенка, водія з Криму, який зник тиждень до того. Мікроавтобус, у якому Погребенко доставляв на окуповану територію Херсонщини запчастини для сільгосптехніки і моторні мастила, знайшли спаленим в іншому місці, поблизу Олешок. Загиблий працював на екс «міністра транспорту Криму» Цуркіна і підтримував «СВО».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter