На Херсонщині російські окупанти закатували до смерті 28-річного мешканця Горностаївки Руслана Руснака

Південь
Руслан Руснак Фото з соцмереж

В окупованій Горностаївці Каховського району Херсонщини російські загарбники закатували до смерті 28-річного Руслана Руснака. 20 листопада військові РФ незаконно позбавили його волі, а за тиждень рідні дізналися, що його вбили. Ті, хто знав Руслана кажуть, що він був усміхненим, веселим, добрим і дуже людяним чоловіком.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За словами друзів і рідних Руслана Руснака, російські військові декілька разів незаконно позбавляли його волі. Востаннє загарбники РФ викрали його 20 листопада.

«Скоріш за все, його росіянам здали місцеві мешканці, бо Руслан – колишній український військовий. Російські військові увірвалися до будинку його рідних і примусили показати, де проживає Руслан. Наступного дня після викрадення в російських пабліках повідомили про його смерть від тортур у російській катівні в Горностаївці. Але рідні до останнього сподівалися, що це неправда. 28 листопада вдалося дізнатися, що Руслана Руснака військові РФ дійсно закатували до смерті», – на умовах анонімності ЦЖР розповіли знайомі з загиблим.

Руслан Руснак Фото з соцмереж

Інформацію про смерть Руслана підтвердила його сестра Олена Ляхно.

«Вічна тобі пам’ять, братику! Нехай твоя душа спочиває з миром. Надіюсь, що Бог покарає їх за тебе. Ніде їм не буде спокою. Тобі тільки 4 листопада виповнилося 28 років, а вже тебе немає з нами. Хочу запам’ятати тебе таким, усміхненим. Ти назавжди залишишся в наших серцях. Любимо тебе. Легких тобі хмаринок, братику!» – написала на своїй сторінці у Фейсбуці Олена Ляхно.

За словами тих, хто знав Руслана Руснака, він був усміхненим, веселим, добрим і дуже людяним чоловіком. 

  • Як повідомляв ІРС-Південь з посиланням на російські пабліки, Руслана Руснака багато годин поспіль катували російські військові, внаслідок чого він помер. Чоловіка нібито підозрювали в тому, що він передав ЗСУ загальновідому інформацію про місце розташування захопленого окупантами відділення МВС у Горностаївці. Також повідомлялось, що російські загарбники вирішили сфальсифікувати дані судово-медичної експертизи про причини смерті молодого чоловіка.
  • Як повідомляв ЦЖР, 10 січня 2023 року в Каховській центральній міській лікарні імені родини Панкеєвих, що на окупованій частині Херсонщини, помер 34-річний волонтер з сусідньої Нової Каховки Сергій Федоренко. За тиждень до того його викрали російські окупанти. За словами друзів Сергія, загарбники його вбили: на тілі чоловіка не було «живого місця». 
  • 20 грудня 2022 року в Новій Каховці поховали 55-річного Євгена Рязанцева, який зник 28 листопада після того як російські військові відібрали його човен. А 26 листопада 2022 року в лісі під Новою Каховкою знайшли вбитими диякона помісної Церкви християн віри євангельської Анатолія Прокопчука та його сина Олександра. Незадовго до цього, 22 листопада, їх викрали російські військові і змусили поїхати до сусіднього села Райське.