Гауляйтер Каховки Павло Філіпчук звинуватив у перебоях з водопостачанням окупаційний водоканал Херсонщини

Південь
Гауляйтер Каховки Павло Філіпчук. Фото: скріншот відео з окупаційного ЗМІ

Голова окупаційної адміністрації Каховської громади Павло Філіпчук звинуватив у перебоях з водопостачанням у східній частині міста, а також у сусідніх селах Малокаховка, Василівка і Любимівка окупаційний водоканал Херсонської області. За словами гауляйтера, тут досі не пробурені і не введені в експлуатацію нові свердловини.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Після підриву російськими військовими Каховської ГЕС і знищення Каховського водосховища 6 червня 2023 року продовжуються проблеми з централізованим водопостачанням у прибережних населених пунктах окупованої лівобережної Херсонщини. Як визнав Павло Філіпчук, голова окупаційної адміністрації Каховки, зараз перебої з водою спостерігаються у східній частині міста, в селі Малокаховка, а також у Любимівській громаді Каховського району. 

Філіпчук звинуватив у цій проблемі окупаційний водоканал Херсонської області.

«В експлуатацію введені не всі нові пробурені свердловини, а частина з них не пробурена взагалі. Буріння проходить за федеральною програмою РФ, відповідальний за проведення робіт «Облводоканал» несвоєчасно постачає матеріали, необхідні для запуска свердловин», – заявив він.

  • Водночас Павло Філіпчук запевнив, що сам він «усе знає, бачить і контролює».  Натомість у каховських чатах останні місяці можна зустріти безліч критики на його адресу. Причому, нищівні коментарі про Філіпчука пишуть не лише анонімні, а й цілком реальні користувачі, частина з яких стали колаборантами.
  • Як повідомляв ЦЖР, для вирішення проблеми з водопостачанням у прибережних населених пунктах Каховського району загарбники збираються бурити нові глибші свердловини. Після підриву ними Каховської ГЕС і знищення Каховського водосховища рівень води в наявних свердловинах впав, а в деяких селах вода в них узагалі зникла. Від нестачі води особливо потерпають мешканці Любимівки і Василівки, однак окупанти заявляють, що вирішити цю проблему поки не можуть.
  • Бурінням артезіанських свердловин у Каховському районі займається незаконно створене російськими загарбниками підприємство «Черноморнефтегаз».