Юрій Філімонов, який очолив окупаційне «медицинское объединение МВД» Херсонщини, отримав підозру від СБУ

Південь
Фото: СБУ

57-річний Юрій Філімонов, мешканець Херсона, колишній начальник міжобласної багатопрофільної лікарні при Дар’ївській виправній колонії №10 і ексзаступник начальника ДУ «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Херсонській області» підозрюється в пособництві державі-агресору. В 2022 році він добровільно очолив окупаційне «территориальное медицинское объединение МВД» Херсонщини.

Про це йдеться в тексті підозри СБУ від 31 січня, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За версією слідства, 57-річний Філімонов Юрій Дмитрович, мешканець Херсона, в червні 2022 року добровільно погодився очолити захоплену російськими окупантами державну установу «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Херсонській області» за адресою: м. Херсон, вул. Кременчуцька, 86. 

«Філімонов незаконно виготовив кліше гербових печаток держустанови, здійснив її «реєстрацію» в окупаційних органах влади, агітував людей працевлаштовуватися до неї, виплачував зарплату медичному персоналу в рублях РФ і орієнтував його на надання медичної допомоги російським військовим», – йдеться в тексті підозри.

За скоєний злочин СБУ 31 січня заочно повідомила йому підозру за ч. 1 ст. 111-2 КК України – пособництво державі-агресору. Йому світить від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Юрій Філімонов до початку 2019 року очолював міжобласну багатопрофільну лікарню при держустанові «Дар’ївська виправна колонія (№10)», а згодом деякий час був заступником начальника з медичних питань ДУ «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Херсонській області».