ЦЖР з’ясував, хто у Бердянську допомагає окупантам збирати дрони і ремонтувати техніку

Південь

Росіяни налагодили ремонт бронетехніки та виробництво БПЛА на бердянському підприємстві з виробництва сільгосптехніки. ЦЖР ідентифікував підприємство, де збирають дрони, за координатами, вказаними партизанським рухом українців та кримських татар АТЕШ.

“Згідно з переданою інформацією, останнім часом надходить багато пошкодженої техніки із Запорізького напрямку, а виробництво дронів – незначних масштабів і навряд чи покриє потреби навіть одного лінійного підрозділу. Координати місця: 46.795584510, 36.739596998”, – йдеться у повідомленні  у Telegram-каналі АТЕШ. 

Вказані координати приводять на  вул. Матвєєва,1 у мікрорайоні РТС, який межує з місцевим аеродромом. 

Територія підприємства в Бердянську, на якому за даними АТЕШ окупанти налагодили виробництво безпілотників і організували рембазу для військової техніки. Джерело фото: Google Maps. Колаж: investigator.org.ua

 За даними аналітичної системи YouControl, це юридична адреса ТОВ “Бердянський завод сільгосптехніки” і низки інших підприємств та фірм, бенефіціарами яких виступають місцеві бізнесмени Віктор Іванов та Володимир Пасічник.

Джерело інфографіки: youcontrol.com.ua

Після окупації міста ТОВ “Бердянский завод сельхозтехники” оформили і в російській юрисдикції, а власниками вказані ті ж особи, які значаться і в українському реєстрі: Володимир Пасічник, Сергій Кравченко і Сергій Богданов (також є директором). 

Логотипи ТОВ “Бердянский завод сельхозтехники” до повномасштабного вторгнення Росії(ліворуч) і після окупації Бердянська. Колаж: investigator.org.ua

Чи всі засновники пішли на співпрацю з окупаційною владою, чи хтось потрапив “під копірку” з українського реєстру до російського аналогу, редакції  наразі достеменно невідомо. Проте, на пропагандистських ресурсах керівниками вказуються наступні особи:

  • Богданов Сергей Иванович +79900451090, +79900452005 тел: (Whatsapp +380667917064) +79900291714, 
  • Пасечник-Кравченко Ирина Владимировна +79900096732, [email protected]

Сергій Іванович Богданов – керівник і співзасновник ТОВ “Бердянский завод сельхозтехники”у російській юрисдикції на фоні території підприємства. Джерело фото: Facebook. Колаж: investigator.org.ua

Як повідомляв ЦЖР, окупанти створили в окупованому Мелітополі нове “державне унітарне підприємство “Корпорация развития Запорожской области” для управління віджатими у законних українських власників промисловими об’єктами. Першими у його управління передане майно начебто російських, а насправді, – клонів  українських  компаній – ТОВ  “Бердянские жатки” і “Азовские смазки и масла” з орбіти нардепа Олександра Пономарьова.