На Херсонщині з українського дрона підірвали будинок «Танкіста» Геннадія Коломойця, гауляйтера Нової Маячки

Південь
нова маячка

Рано вранці 9 лютого в селищі Нова Маячка Ювілейної громади Херсонського району, що на окупованій лівобережній частині Херсонщини з українського дрона підірвали будинок місцевого гауляйтера Геннадія Коломойця на прізвисько «Танкіст». Він, на жаль, вижив, але будинок колаборанта і його автомобіль добряче пошкоджені. Це вже не перша спроба підриву «Танкіста» з повітря. Оскільки українських дронів у селищі помітно побільшало, окупанти намагаються менше пересуватися місцевими дорогами.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на власні джерела в окупації.

Український дрон залетів до будинку 54-річного Геннадія Коломойця, голови окупаційної адміністрації селища Нова Маячка Херсонщини біля четвертої години ранку 9 лютого. Від вибуху розбило його автівку і пошкодило сам будинок. Сам гауляйтер, більш відомий під прізвиськом «Танкіст» і його дружина вижили.

За словами мешканців Нової Маячки, це не перша спроба ліквідації Геннадія Коломойця. Перший дрон нещодавно впав у городі «Танкіста». 

«Зараз у селищі українських дронів як бджіл. Через це російські окупанти намагаються менш відкрито пересуватися місцевими дорогами, їхніх «Уралів» у Новій Маячці помітно поменшало. Переживати чужинцям є за що: наші дрони підривали їх тут не раз. Сподіваємось, наступного разу «Танкіст» отримає своє і вже не виживе», – розповіли джерела ЦЖР.

Селище Нова Маячка розташоване приблизно в 20 км від лінії зіткнення по Дніпру. 

Як повідомляв ЦЖР, Геннадій Коломоєць, голова окупаційної адміністрації Нової Маячки Ювілейної громади до 2017 року працював керівником новомаячківського СКП «Сількомунгосп», а в 2020 році його обрали депутатом Ювілейної сільради від партії «За майбутнє», яку пов’язують з олігархом Ігорем Коломойським.

Родом Геннадій Коломоєць з селища Козацьке Новокаховської громади Каховського району. Він переїхав до Нової Маячки на початку 1990-х років і отримав тут прізвисько «Танкіст», бо ще у радянські часи не довчився в якомусь танковому училищі. «Танкіст» активно співпрацює з окупантами і допоміг їм з проведенням «референдуму» і «виборів» у вересні 2023 року, а також з відкриттям школи.