Кричала «Слава Росії»! Мешканку села Дар’ївка Світлану В’язову суд у Херсоні визнав винній в колабораційній діяльності

Південь
Дар’ївка

Під час окупації села Дар’ївка Херсонського району Херсонщини Світлана В’язова публічно підтримувала російських загарбників. Жінка говорила біля місцевого магазину, пошти і сільради: «Слава Росії! Вона залишиться з нами». За це 14 лютого Херсонський міський суд визнав її винною в колабораційній діяльності і покарав, заборонивши працювати в органах влади протягом 10 років.

Про це йдеться у вироку суду, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як з’ясував суд, мешканка села Дар’ївка В’язова Світлана Михайлівна під час окупації, перебуваючи в публічному місці в денний час біля магазину, поштового відділення і приміщення сільської ради в розмовах з односельцями заявляла про свою підтримку дій російських загарбників. Жінка говорила: «Слава Росії! Вона тут назавжди. Прийшли наші хлопчики, Росія залишиться з нами» і тому подібне. 

Суд кваліфікував дії Світлани В’язової як колабораційна діяльність, а саме – публічні заклики громадянином України до підтримки дій збройних формувань держави-агресора – за ч. 1 ст. 111-1 КК України. Сама жінка в суді повністю визнала свою вину.

Суд призначив В’язові покарання, заборонивши обіймати посади в органах влади протягом 10 років.

  • Як повідомляв ЦЖР, Віктор Семко з Трифонівки на Херсонщині не переконав суд, що проводив окупаційний «референдум» під примусом і проведе 7 років за ґратами.