У Бердянську рух опору влаштував вибух на АЗС, полюючи на авто окупантів

Південь
Пробите уламками від вибуху скло позашляховика окупантів на АЗС в окупованому Бердянську, 22.02.2024. Фото з соцмереж

22 лютого мешканці декількох районів тимчасово окупованого Бердянська почули вибух. Російські військові заблокували частину Східного проспекту в районі ТЦ «Амстор», а пропагандисти публікували різні версії подій.

Місцеві ЗМІ та Telegram-канали, з посиланням на свідчення очевидців,  повідомили про підрив автівки окупантів на автозаправній станції.

Вибух пролунав близько 8 години ранку 22 лютого 2024 року на «віджатій» заправці БРСМ, що на Східному проспекті в Бердянську. Окупаційні ресурси, схоже, заплуталися у власних версіях подій, адже з невеликим інтервалом оприлюднили кілька варіантів. Спочатку повідомляли про ДТП, а за годину вже розповідали про інцидент на автозаправній станції

«За інформацією екстрених служб на одній із АЗС міста під час проведення регламентно-технічних робіт у результаті необережного поводження з легкозаймистими речовинами стався вибух. Внаслідок інциденту легкі поранення отримали два клієнти автозаправної станції», – намагалася переконати окупаційна адміністрація.

Мешканці Бердянська розповіли версію подій, яка пізніше отримала підтвердження фото-доказами:

«Орки між собою кажуть, ніби вибухівку з коптера скинули на заправку БРСМ, що біля «Амстора». Куди потрапили незрозуміло: хтось каже, що у вивіску, хтось каже, що у машину. Але окупанти дуже злі. Ниють, що це їм вітання з 23 лютого передали. І обурюються як можна! Вони ж у тилу», – розповіло анонімне джерело з окупованого міста Півдня України.

АЗС на Східному проспекті в Бердянську та авто окупантів, яке постраждало від вибуху 22.02.2024. Колаж: investigator.org.ua

На фото, які опублікував тг-канал «Бердянськ сьогодні», добре помітно результат диверсії, яку очевидно влаштували партизани. 

Осколками від вибуху посікло позашляховик, припаркований на АЗС, а також пошкодження отримав рекламний щит поруч, а довкола у момент зйомки знаходилось чимало окупантів у камуфляжі та цивільному одязі.

Наслідки вибуху на АЗС в Бердянську 22.02.2024. Фото: t.me/brdVP, Колаж: investigator.org.ua

Нараз точно невідомо про кількість ліквідованих або поранених військових РФ. Варто зазначити, що постраждала автівка схожа УАЗ «Патріот», а на таких джипах на ТОТ Півдня України частіше за все пересуваються співробітники ФСБ РФ або офіцери російської окупаційної армії. 

У жовтні 2023 року в Бердянську рух опору вже підривав автівку, в якій перебували четверо представників ФСБ, яких було ліквідовано.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter