Внаслідок вибуху, влаштованого минулого тижня на АЗС у Бердянську, партизани «затрьохсотили» двох військових РФ

Південь
АЗС у Бердянську, на якій 22.02.2024 стався вибух біля автомобіля військових РФ. Колаж: investigator.org.ua

Двоє російських військових отримали поранення після вибуху, який 22 лютого влаштували на АЗС в окупованому Бердянську бійці українського підпілля.

Про це повідомляє російське видання ASTRA, яке встановило особи «300-тих» російських солдатів. 

Як писав ЦЖР, 22 лютого на Східному проспекті біля АЗС пролунав вибух потужністю 400 грам  у тротиловому еквіваленті. Мішенню партизан став військовий позашляховик, в якому перебували військові РФ. ASTRA ідентифікувала поранених, як рядових в\ч 47084 Алєксєя Котова та Максіма Ігоніна. 

Російське армійське командування та силовики намагалися уникнути розголосу про інцидент, який пропагандисти назвали «необережним поводженням із легкозаймистими речовинами на АЗС».

Схоже, бійці Спротиву підірвали автівку, скерувавши на неї дрон із саморобним вибуховим пристроєм. 

Так само у 2022 році у тимчасово окупованому Бердянську було ліквідовано зрадника Олександра Колеснікова – заступника начальника окупаційного «ГИБДД». Знищення колаборанта ФСБ «повісила» на трьох бердянців: Даміана Омельяненко, Артура Шашенка і Олексія Макаренка, над якими Росія влаштувала судилище у Ростові-на-Дону.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter