Людмила Стрюкова, яка очолила окупаційне управління праці та соцзахисту в Генічеську, підозрюється в колабораційній діяльності

Південь
Людмила Стрюкова, колаборантка

Людмила Стрюкова, яка раніше очолювала Генічеське відділення управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Херсонській області за перехід на бік ворога 28 лютого отримала підозру СБУ в колабораційній діяльності. Вона очолила окупаційне управління праці та соцзахисту в Генічеську, про що першим писав телеграм-канал Генічеськ UA.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на текст підозри.

Слідчі встановили, що 58-річна Стрюкова Людмила Леонідівна, уродженка Мелітополя, мешканка Генічеська, умисно й добровільно перейшла на бік ворога і в жовтні 2022 року очолила окупаційне управління праці та соціального захисту в Генічеську. 

«Вона взяла участь в реалізації проєкту окупантів «Старость в радость», бере активну участь у їхніх заходах політичного характеру, займається публічною діяльністю і популяризує країну-агресорку», – йдеться у тексті підозри.

За скоєний злочин Людмилі Стрюковій заочно повідомлено підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 КК України. Їй світить до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Першим про перехід Стрюкової на бік ворога повідомляв телеграм-канал Генічеськ UA. До окупації вона працювала в Генічеському відділенні управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Херсонській області керівником. В процесі реформування це відділення ліквідували.