Запорізькі слідчі Нацполіції розшукують свідків розстрілу окупантами двох авто, внаслідок чого загинули двоє людей

Південь
Халід Харченко. Фото “Платформа пам’яті “Меморіал”

Слідчі Запорізького головного управління Національної поліції України розшукують свідків розстрілу російськими військовими двох автомобілів у Пологівському районі у березні 2022 року. Внаслідок обстрілу загинули двоє чоловіків – громадяни України та Афганістану.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Телеграм-канал поліції  “Воєнні злочини рф в Запорізькій області”.

Правоохоронці просять допомоги у встановленні обставин умисного вбивства російськими військовими мешканця Пологів, громадянина Афганістану – Харченка Халіда Мохаммад Абос.

Чоловік загинув 7 березня 2022 року внаслідок обстрілу його автомобіля ВАЗ 2101 окупантами. 

За інформацією сайту “Платформа пам’яти “Меморіал”, востаннє Халіда Харченка, який залишився в місті, щоб підтримувати Сили оборони і спротиву, бачили 7 березня неподалік магазину в Пологах. Разом з незнайомцем він сів у автівку, але вони встигли проїхати лише кілька десятків метрів, після чого потрапили під автоматний вогонь російських військових. Халід загинув від кульового поранення. 

Дружина загиблого, яка знаходилася у батьків в селі Вербове Пологівського району, дізналася про трагедію наступного дня.

За схожих обставин, пересуваючись територією Пологівщини власною автівкою,  загинув Іван Васильович Силікін, мешканець села Новоселівка Пологівського району.

Його ВАЗ 21010 окупанти розстріли 5 березня 2022 року.

Правоохоронці закликають повідомляти інформацію про ці або інші воєнні злочини, вчинені окупантами на ТОТ Запорізької області, за телефоном: +38096 926 75 62.

  • Як повідомляв ЦЖР, слідчі встановлюють обставини умисного вбивства російськими військовими цивільних мешканців Пологівського району. Дев’ятнадцятирічна дівчина разом зі своїм коханим намагалися виїхати з окупації. Проте загинули під час розстрілу автівки росіянами.