Росіяни внесли до переліку «терористів та екстремістів» бердянця Миколу Голубова, затриманого за коментарі у соцмережах

Південь
Затриманий мешканець Бердянська Микола Голубов. Джерелдо фото: скріншот з відео СК РФ. Колаж: investigator.org.ua
Затриманий мешканець Бердянська Микола Голубов. Джерелдо фото: скріншот з відео СК РФ. Колаж: investigator.org.ua

Мешканця Бердняська Миколу Голубова, затриманого окупантами в листопаді 2023 року через заклики в соцмережах знищувати військових РФ та схвальні відгуки про полк “Азов”, внесено до “переліку терористів і екстремістів” Федеральної служби з фінансового моніторингу (Росфінмоніторинг).

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням відкриті джерела. 

З початку 2024 року росіяни внесли в перелік терористів і екстремістів Федеральної служби з фінансового моніторингу більше 80 українців. Серед них викрадені та звинувачені за “терористичними” або “шпигунськими статтями мешканці Запорізької області. 

Мешканця Бердянська Миколу Голубова, який і до повномасштабного вторгнення був активним коментатором на різних інтернет-майданчиках, затримали і ув’язнили в листопаді 2023 року за коментар на підтримку Збройних Сил України, залишений в одній із соціальних мереж  ще в лютому 2023 року.

За російськими законами бердянцю загрожує до 7 років позбавлення волі.

У січні 2024 року до переліку «терористів та екстремістів» Росфінмоніторингу внесли рекордну кількість українців – 38 осіб. Серед них є семеро мешканців Запоріжчини, більшість з яких викрадені окупантами у Бердянську та Мелітополі за сфабрикованими обвинуваченнями в підготовці терористичних актів.