Новим гауляйтером Асканії-Нова на Херсонщині став Сергій Воронін, місцевий депутат від ОПЗЖ і підприємець

Південь
Сергій Воронін ліворуч на фото в компанії інших колаборантів
Сергій Воронін ліворуч на фото в компанії інших колаборантів

Новим головою окупаційної адміністрації селища Асканія-Нова Каховського району Херсонщини став 62-річний Сергій Воронін. Він – місцевий підприємець, директор і співзасновник ТОВ «Водоканал Асканія-Нова», депутат селищної ради від «ОПЗЖ». 

Про це з посиланням на окупаційні пабліки і власні джерела повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За інформацією окупаційних ЗМІ, новим гауляйтером селища Асканія-Нова в Каховському районі Херсонщини став Воронін Сергій Володимирович, 8 квітня 1961 року народження. Днями він зустрічався з так званим депутатом з Чаплинки Андрієм Клочком, окупаційним директором біосферного заповідника «Асканія-Нова» Дмитром Мещеряковим і іншими колаборантами для обговорення питань «розвитку посєлєнія».

Сергій Воронін – депутат Асканія-Нова селищної ради від «ОПЗЖ», наближений до команди місцевих зрадників, екс-голови громади Вадима Поліщука і Віталія Штанька, підприємця, депутата Херсонської облради від «ОПЗЖ».

Сергій Воронін ліворуч, в центрі стоїть зрадник Вадим Поліщук. Фото з сайту селищної ради Асканія-Нова

Сергій Воронін ліворуч, в центрі стоїть зрадник Вадим Поліщук. Фото з сайту селищної ради Асканія-Нова

На сайті Асканія-Нова селищної ради вказано, що в 2020 році Сергій Воронін працював електриком Чаплинської селищної ради. В Асканія-Нова селищній раді він очолює постійну комісію з питань планування, бюджету та фінансів, економічної політики та реформ, транспорту, будівництва і комунального господарства.

Мешканці селища розповіли ЦЖР, що Сергій Воронін – відомий місцевий підприємець, власник магазину «Олімп». 

За даними YouControl, Сергій Воронін працював директором місцевого багатогалузевого комбінату комунальних підприємств – до його ліквідації і реформуванню в 2010 році. З 2011 по 2017 роки він очолював комунальне підприємство «Асканія-Нова». Також він директор і співзасновник ТОВ «Водоканал Асканія-Нова».

Як повідомляв ЦЖР, попереднім гауляйтером селища Асканія-Нова був Сєргєй Вікшняйкін, уродженець і мешканець деревні Мар’їно Серґієво-Посадського міського округу Московської області РФ.

Законно обраний голова громади Асканія-Нова Вадим Поліщук у 2023 році добровільно склав свої повноваження і став заступником гауляйтера в Нижніх Сірогозах Генічеського району Херсонщини. Разом із ним офіційно звільнилася секретар селищної ради Оксана Василишина, яка теж співпрацює з ворогом.