В окупованій Каховці на Херсонщині вже кілька днів нема світла, води, газу і зв’язку

Південь

В тимчасово окупованій Каховці Херсонської області з п’ятниці, 22 березня, відсутні електроенергія, водопостачання, газ і мобільний зв’язок. Люди вимушені готувати їсти на вулиці. Представники окупаційної влади в усьому звинувачують українську сторону, але відновити інфраструктуру не спроможні. Серйозні перебої зі світлом і газом також спостерігаються в сусідніх громадах.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як розповіли ЦЖР мешканці Каховки, з п’ятниці 22 березня у по всьому місту відсутня електроенергія, мобільний зв’язок, природний газ і централізоване водопостачання. 

«На другий день блекаута, в суботу, 23 березня, у наших рідних, сусідів і знайомих розрядилися всі телефони. Зв’язку немає, його можна зловити лише на верхніх поверхах деяких багатоповерхівок. Але люди йти туди бояться, бо багато квартир захопили російські військові. Їсти всі готують у дворі. Представники окупаційної влади нічого не пояснюють і коли відновлять подачу світла та газу не говорять», – сказали джерела ЦЖР.

Про наявність цих проблем у Каховці в окупаційних пабліках підтвердив гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо. Він пояснив їх нібито обстрілами з боку ЗСУ 22 березня. В регіоні знищені газорозподільчі пункти, електропідстанції та інші об’єкти, захоплені російськими загарбниками. 

Сальдо стверджує, що розпочати ремонт зруйнованого газорозподільчого пункту загарбники планують лише 25 березня. 

За даними ЦЖР, кілька днів відсутнє газопостачання в Любимівській селищній громаді Каховського району. 

Вже більше місяця тривають серйозні перебої з подачею електроенергії і води в Таврійській і Новокаховській міських громадах. Після того як у Новій Каховці згоріла потужна місцева підстанція, окупантам так і не вдалось повноцінно відновити її роботу. Тому тут запровадили графіки подачі електроенергії.

Як повідомляв ЦЖР, через ці перебої російські окупанти в лютому масово перебиралися до сусідньої Каховки