Стали відомі подробиці та мотиви вбивства військовими РФ п’ятьох жителів Херсонщини, серед яких гауляйтерка Абрикосівки Любов Тимчак

Південь
Військові РФ Алєксандр Осіпов і Алєксандр Кайгородцев, затримані за підозрою у вбивстві жителів окупованої Херсонщини. Фото: ВЧК-ОГПУ

Став відомий справжній мотив військовослужбовців РФ Алєксандра Осіпова та Алєксандра Кайгородцева, які в ніч на 24 квітня жорстоко вбили щонайменше п’ятьох мешканців окупованої Херсонщини, серед яких гауляйтерка селища Абрикосівка Великокопанівської сільської громади Херсонського району Любов Тимчак.

Про це повідомляє російський Telegram-канал «ВЧК-ОГПУ» з посиланням на джерела.

Як зазначається, версія з конфліктом через вільні будинки, в яких нібито не дозволили оселитися російським солдатам, була вигадана «для прикриття», оскільки вони «виявилися справжніми відморозками».

«Військовослужбовці частини 33702 Міноборони Росії 33-річний Алєксандр Осіпов і 37-річний раніше неодноразово засуджений (зокрема і за вбивство) Алєксандр Кайгородцев усю ніч з 23 на 24 квітня їздили між двох сусідніх сіл Абрикосівка та Подо-Калинівка у пошуках алкоголю. Там, де їм відмовляли, вони вбивали мешканців та спалювали їхні будинки», – пише Telegram-канал.

Зокрема, так вони вчинили з 64-річною Валентиною Старченко, яку нелюди розстріляли в спину прямо біля огорожі на території ділянки, кинули гранату в будинок та спалили її житло на Жовтневій вулиці Подо-Калинівки.

«Не менш трагічною була доля 32-річного жителя того ж села Сергія Шуваєва та його приятеля (відомо лише, що він є військовослужбовцем та його ім’я Максим). Очевидно, вбивці на той час знайшли алкоголь і напилися до безпам’ятства. Будинок Шуваєва на вулиці Леніна було спалено вщент, а тіла чоловіків було знайдено у лісосмузі на виїзді з села Абрикосівка. Їх застрелили та намагалися спалити», – йдеться у публікації.

«Щодо розправи над 54-річним головою адміністрації села Абрикосівка Любов’ю Тимчак та її співмешканцем 39-річним військовослужбовцем в/ч 11739 Олексієм Глініним, то їх бузувіри вбивали з особливою жорстокістю. У будинок на вулиці Східна (село Абрикосівка) Алєксандр Осіпов та Алєксандр Кайгородов прийшли цілеспрямовано, бо вважали чиновницю та її чоловіка «ждунами». Вбивці спотворили їхні тіла, розкололи черепи та намагалися спалити», – додає «ВЧК-ОГПУ».

Відомо, що у кожному місці злочину вбивці залишили докази: гільзи, кулі, кільця від гранат. Пікап УАЗ «Патріот», що належить частині 33702, на якому Осіпов та Кайгородцев пересувалися, було виявлено неподалік будівлі адміністрації села Подо-Калинівка. У машині було знайдено автомат АК-12, гранати та бронежилет.

За інформацією Telegram-каналу, кримінальну справу розслідуватиме 126 військово-слідчий відділ Слідкому РФ.

Як повідомляв ЦЖР, у ніч на 24 квітня 2024 року на окупованій частині Херсонщини російські загарбникиі вбили гауляйтерку селища Абрикосівка Великокопанівської сільської громади Херсонського району, 54-річну Любов Тимчак та ще як мінімум чотирьох цивільних осіб. За підозрою у скоєнні злочину були затримані військовослужбовці РФ: 34-річний Алєксандр Осіпов та 36-річний Алєксандр Кайгородцев.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter