«Уряд» окупованої Запоріжчини очолила «трудова десантниця» з Челябінська Іріна Гехт

Південь
Ірина Гехт під час виборів президента РФ. Фото chelyabinsk.er.ru
Ірина Гехт під час виборів президента РФ. Фото chelyabinsk.er.ru

Виконуючою обов’язки голови окупаційного “уряду” на ТОТ Запорізької області з 19 квітня є чиновниця з Челябінська Іріна Гехт. Документи за її підписом вже публікують на сайті “уряду”. Сама чиновниця знаходиться на ТОТ і своє призначення не спростовує.

Про це пише Центр журналістських розслідувань.

На сайті “уряду” окупованої Запоріжчини з третьої декади квітня 2024 року почали публікуватися “документи”, підписані виконуючою обов’язки голови уряду Запорізької області Іріною Гехт. 

Це чергова “десантниця” з РФ, яка працюватиме в окупаційних органах влади Запоріжчини. 

Донедавна вона обіймала посаду віцегубернаторки Челябінської області.

19 квітня Ірина Гехт потрапила в об’єктив російських журналістів, які супроводжували заступника голови Уряду РФ Марата Хуснулліна під час його поїздки окупованою Запоріжчиною.

Журналістам сайту 74.RU Гехт повідомила, що знаходиться у відпустці, і не стала спростовувати своє призначення на ТОТ.

Іріна Альфредовна Гехт (30.11.1969) народилася в Курганській області. Має вищу освіту. З  2003 року була членкинею громадської ради при Комітеті із соціальної політики Законодавчих зборів, у 2006-му обрана до Громадської палати регіону, потім стала заступницею голови палати. У 2010-му призначена першим заступником міністра соціальних відносин Челябінської області, у 2011-му – міністром. З листопада 2012 року – заступник губернатора. З 2019-го обіймає посаду першого заступника губернатора Челябінської області.

Відповідала за соціальну сферу регіону. 

Є активісткою “Единой России” – заступником секретаря регіонального відділу партії та координатором жіночого руху. 

За даними російських журналістів, Ірина Гехт в 2020 році придбала квартиру в Москві приблизною вартістю близько 25 мільйонів рублів.