У Херсонобленерго заявили про «захоплення в заручники» «Аскером» начальника Генічеського РЕМ

Життя
База громадського формування «Аскер» біля КПВВ «Чонгар» Фото: investigator.org.ua

У Херсонобленерго в п’ятницю, 26 квітня, заявили про нібито «захоплення в заручники» 10 представниками громадського формування «Аскер» начальника Генічеського РЕМ Віталія Васіна і службового автомобіля підприємства. Чиновники викликали Нацполіцію, СБУ і прикордонників.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-службу Херсонобленерго.

За інформацією відомства, блок-пост «Аскер» на Чонгарі відключили від електроенергії.

«Блок-пост, зазначеного батальйону громадської організації, розміщується в Чонгарі і споживає струм від Херсонського облавтодору. Керівництво облавтодору звернулося до Генічеської РЕС з вимогою відключити від їх мереж батальйон Аскер, який має заборгованість», – йдеться в повідомленні.

Представники «Аскер», за інформацією Херсонобленерго, «після від’єднання від електромереж захопили керівника і службовий транспорт на ділянці автодороги Новоолексіївка-Чонгар».

«Після впливу на ситуацію з боку представників СБУ і поліції керівництво Херсонського облавтодору змінило свої наміри і звернулося до енергопостачальника в особі Генічеського РЕМ з проханням підключити повторно до своїх електромереж громадську організацію батальйон Аскер. Оцінку вказаних подій дадуть правоохоронні органи і громадськість», – відзначили в Херсонобленерго.

У Нацполіціі, СБУ і Держприкордонслужбі інформацію не коментують.