ВООЗ закликала Європу посилити контроль через мутацію коронавірусу

Життя
самоизоляция
Фото: dzerkalo.media

ВООЗ закликала європейські країни посилити заходи у боротьбі з коронавірусом через появу у Великобританії нового штаму COVID. За даними організації, за межами Великобританії було зафіксовано 11 випадків інфікування мутованим вірусом – 9 у Данії, та по одному у Нідерландах та Австралії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Новий штам коронавірусу був виявлений на південному сході Англії. З огляду на швидке зростання показників захворюваності, припускають, що новий штам коронавірусу може швидше поширюватися, ніж відомі досі, сказав головний лікар Англії Кріс Уітті.

«По всій Європі, де передача є інтенсивною та широко розповсюдженою, країнам необхідно подвоїти свої підходи до контролю та запобігання», – заявила речница європейського представництва ВООЗ.

Прем’єр Британії Борис Джонсон повідомив, що у країні виявили новий штам коронавірусу, який може бути на 70% більш заразним. Через виявлення нового штаму коронавірусу у Великій Британії можуть ввести тривалий локдаун.

Нідерланди заборонили авіасполучення з Великобританією через виявлений там нового штаму коронавірусу. Обмеження на авіасполучення з Британією ввели також Бельгія, Італія і Німеччина. Новий штам зареєстрували вже в Нідерландах, Данії та Австралії.

Кабінет міністрів обговорює розроблений міністерством охорони здоров’я Національний план вакцинації від COVID-19, який планується затвердити наступного тижня.

Нагадаємо: