Компанії, що поставили обладнання для кримського бізнесу «Табачника-молочника»

Сюжети
Молочний комплекс для утримання дійних корів ТОВ «Крим-Фармінг» в Первомайському районі Криму Фото: gazetacrimea.ru

У другій частині розслідування про новий молочний бізнес у Криму, що ведеться структурами, пов’язаними із українським підприємцем Михайлом Табачником, названо західні компанії, що поставили обладнання до анексованого РФ півострова, що перебуває під санкціями ЄС, США та України.

У першій частині розслідування «Табачник-молочник Центр журналістських розслідувань з’ясував, що у виробництві молочних продуктів під ТМ «Долина легенд» беруть участь пов’язані компанії «Крим-фармінг» та «Юг молоко». Молочний комплекс знаходиться у селищі Первомайське – на базі держпідприємства «Радгосп-завод ім. 1 Травня», який у 2013 році передали в оренду компанії, афільованій із Михайлом Табачником, братом нині біглого урядовця Дмитра Табачника. Новий бізнес очолили колишні керівники АТ «Крим-хліб», що раніше належав Михайлу Табачнику.  

Звідки у Крим завезли корів, яка компанія поставила обладнання на ферму у Первомайському, а які – на молочний завод у Роздольному,  які протиріччя у легендах  менеджерів нового молочного бізнесу у підсанкційному Криму? Відповіді – у сюжеті кореспондентів Центру журналістських розслідувань.

Сюжет Тетяни Морозової та Кристини Хоменко, Центр журналістських розслідувань

Долина легенд