ВЕЗ «Крим» крізь призму виборів президента

Сюжети
Фото: investigator.org.ua

Які думки мають кандидати у президенти України щодо кримської проблематики та, зокрема про закон «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України».

Представники бізнесу зажадали поспілкуватися з топовими кандидатами у президенти України. Національна бізнес-асоціація п’ять місяців готувала свої вимоги до майбутнього очільника держави. Підписатись на згоду з ними пропонували кандидатам у президенти, запрошеним на форум «Відповідальний діалог бізнесу та політиків».

У Центру журналістських розслідувань були на форумі свої плани: спитати у кандидатів та їхніх представників, як вони бачать економічні відносини з тимчасово окупованими територіями та що збираються робити із вільною економічною зоною «Крим», закон про яку дискримінував громадян із кримською реєстрацією.

В результаті ми дізнались, що кандидати у президенти і їх довірені особи продемонстрували слабенькі знання кримської проблематики. По-друге, кілька з них, схоже, тільки від нас дізнались, які проблеми кримчанам «подарував» закон про фейкову ВЕЗ «Крим». Пояснення очевидне – на тимчасово окупованих територіях занадто мало виборців, тож політики на них мало зважають.