Держава у смартфоні в дії

Сюжети

З 6 лютого, відколи додаток «Дія» повноцінно запрацював, за чотири доби на свої смартфони його встановили 1 мільйон 117 тисяч українців.

На презентації додатку президент обіцяв нові електронні сервіси та документи у телефоні. Не потрібно буде відстоювати черги та носити з собою паперові документи. Уже до кінця лютого у додатку будуть не лише водійські права та реєстрація транспортного засобу, а й паспорт.

«Відтепер додаток доступний у Google pay та App store. Відтепер 9,5 млн українців зможуть скористатися посвідченнями водія та реєстрацією транспортного засобу у своєму смартфоні. У вас таке є? У мене теж є. Інші країни ідуть до цього роками, ми змогли за півроку», – сказав Володимир Зеленський.

Міністерство цифрової трансформації анонсувало на майбутнє велике меню послуг через додаток «Дія» – електронний ЦНАП, можливість користуватися електронним паспортом, студентським квитком, страховим полісом та ідентифікаційним кодом, здійснювати онлайн-сплату штрафів та отримувати послуги для бізнесу.

Сюжет Єлизавети Стрій, Центр журналістських розслідувань.