Результат розслідування схеми «зернового експресу»

Сюжети
Вивіз краденого українського зерна компанією «Государственный зерновой оператор» з окупованого Мелітополя

Серед воєнних злочинів Росії – не тільки збройна агресія проти України, вбивства і терор цивільного населення, тортури, незаконне ув’язнення і зникнення людей. Цей ряд міжнародних злочинів РФ продовжують системні і масові пограбування і незаконне привласнення активів і майна – як державного, так і приватних осіб. Викрадення і вивезення в окупований Крим, Росію і подальший експорт українського зерна стало темою розслідувань урядів і медіа по всьому світу.

Розслідування викрадення і вивезення українського зерна із окупованих територій проводили багато ЗМІ в Україні і світі. Для команди Центру журналістських розслідувань було важливим, по-перше, знайти і оприлюднити докази злочину, а по-друге, – встановити конкретних його організаторів і виконавців, щоб у майбутньому цих осіб можна було притягнути до відповідальності.

Центр журналістських розслідувань вивчив увесь ланцюжок так званого «зернового експресу»: від поля – до портів окупованого Криму і Росії та країн, куди його експортували, і встановив учасників цієї злочинної схеми.

Подробиці дивіться у сюжеті Микити Панасенка: