Генштаб розробив заходи на випадок вторгнення військ РФ в ході навчань в Білорусі – Полторак

Влада

Генеральний штаб Збройних сил України реально оцінює загрози, які можуть виникнути для України в ході запланованих на вересень російсько-білоруських навчань «Захід 2017», і розробив заходи на випадок загрози вторгнення військ РФ на українську територію.

Про це в середу, 16 серпня, заявив міністр оборони України Степан Полторак, відповідаючи на питання журналістів, передає Центр журналістських розслідувань.

«Ми відслідковуємо ситуацію. Ми знаємо про всі пересування російських військ уздовж нашого кордону. Ми розуміємо, які загрози можуть виникнути, і ми будемо реагувати адекватно на ті загрози, які є, і які несуть з собою ці навчання. Генеральний штаб передбачив ряд заходів, які були б адекватними цим загрозам», – сказав Полторак.

При цьому він уточнив, що мова йде саме про «загрозу вторгнення» російських військ в Україну.

«До речі, незалежно навіть від тих навчань, така загроза не виключена, а ті вчення просто потенційно мають загрози, тому що велика кількість особового складу пересувається до кордону з Україною в рамках навчань на територію Білорусі. Все, що відбувається на кордоні з Україною, ми розцінюємо як недружній крок і як загрозу для України», – підкреслив глава оборонного відомства.

Як повідомлялося, з початку серпня зафіксовано масштабне переміщення російської військової техніки на всій лінії європейського кордону РФ від Балтійського до Чорного моря. Це робиться під прикриттям проведння російсько-білоруських навчань військових навчань «Захід 2017», які пройдуть 14-20 вересня на території Білорусі.

11 серпня російський президент Володимир Путін вніс до Держдуми проект федерального закону, який дозволить РФ використовувати ППО на кордонах Білорусі – з Євросоюзом і Україною.