На адмінкордоні з Кримом ФСБ утримує голову ревізійної комісії Курултаю Озенбаша

Крим

На адміністративному кордоні з окупованим Кримом 30 серпня співробітники ФСБ без пояснення причин зупинили і утримують в пункті пропуску голову ревізійної комісії Курултаю, члена виконавчої ради Всесвітнього конгресу кримських татар Алі Озенбаша.

Про це повідомив сам Озенбаш виданню Крим.Реаліі, передає Центр журналістських розслідувань.

Він розповів, що був затриманий в пункті пропуску на адміністративному кордоні, коли виїжджав з території півострова на материкову частину України.

За словами голови ревізійної комісії Курултаю, співробітники ФСБ утримують його без пояснення причин. При цьому ніяких звинувачень Озенбашу не висувалось.

Нагадаємо, у вересні 2014 року Алі Озенбаш вже затримувався російськими силовиками на адмінкордоні з Кримом, тоді до нього застосували фізичну силу.

На початку квітня 2016 року представники російського ФСБ в Криму намагалися здійснити обшук в будинку батька Алі Озенбаш в Сімферополі.

30 травня 2016 року у адмінкордоні з окупованим Кримом російські силовики знову затримали і обшукали голову ревізійної комісії Курултаю, коли він повертався на півострів з материковою Україною.