СБУ підтвердила затримання очільника катівні «Ізоляція»

Топ-Новости
Денис Куліковський ("Палич") Фото: СБУ

Служба безпеки повідомила про затримання в Києві бойовика «ДНР», який очолював незаконну в’язницю окупантів «Ізоляція». Йому інкримінують чотири статті кримінального кодексу, наразі проводяться визначені законодавством процесуальні дії. раніше в’язень «Ізоляції» Станіслав Асєєв назвав ім’я затриманого – Денис Куліковський на прізвисько «Палич». 

Повідомлення про це опубліковано на сайті СБУ.

«Контррозвідники СБУ затримали у Києві колишнього бойовика терористичної організації «ДНР», очільника незаконної в’язниці на тимчасово окупованій території Донецької області «Ізоляція», – сказано у повідомленні.

СБУ вважає, що затриманий організовував та брав безпосередню участь у вбивствах і катуваннях протиправно ув’язнених громадян України.

«Наразі стосовно колишнього бойовика проводяться визначені законодавством процесуальні дії. Зокрема щодо його доставки до суду для обрання запобіжного заходу, а також отримання додаткової інформації про його протиправну діяльність», – повідомляє СБУ.

Затримання відбулося в межах раніше відкритого кримінального провадження за 4 статтями Кримінального кодексу України:

– ст. 149 «Торгівля людьми»

– ст. 258-3 «Створення терористичної групи чи терористичної організації»

– ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань»

– ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни».

Раніше колишній в’язень «Ізоляції» Станіслав Асєєв повідомив, що в Києві було затримано головного ката «Ізоляції» Дениса Куліковського на прізвисько «Палич».