«Зуби дракона»: карієс і корупція

Топ-Новости
Лешан

Відеоблог Євгенія Лєшана про те, як російські чиновники наживаються на війні РФ проти України.

Поки російські мобілізовані масово самоутилізуються на Донбасі і півночі Луганщини, російські чиновники й підприємці знайшли залізобетонний спосіб заробити на «військовій загрозі з боку України». На «зубах дракона» – протитанкових пірамідках з бетону – вони роблять непоганий бізнес.

Перші репортажі про оборонні лінії на Луганщині російські пропагандисти повʼязували з ПВК «Вагнер» – систему укріплень з двох рядів бетонних надолбів так і прозвали «Лінією Вагнера» або «Лінією Пригожина».

За твердженнями російських пропагандистів, вона простягнулася від Світлодарська до Кремінної та від Лисичанська вздовж Сіверського Донця аж до російського кордону на схід від Луганська, в основному повторюючи лінію дотику станом на 23 лютого 2022 року і наочно демонструючи, що з перспективою втрати «новоприєднаних» за результатами псевдореферендуму земель півночі Луганщини окупанти вже змирилися.

Невдовзі подібні лінії укріплень почали зʼявлятися і в самій Росії – зокрема, в Бєлгородській області. За нею не забарилися Брянська і Курська області. Причому Пригожин і тут намагався очолити процес – і з будівництва лінії укріплень, і з формування бєлгородського ополчення. Він виступив з ініціативою відправити 25% співробітників підприємств Білгородщини на «службу в окопах» та фінансувати їхню підготовку за рахунок місцевого бізнесу.