Питання національної безпеки. Ефір 5 грудня 2017 року. Частина 1

У першій частині випуску програми «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань) від 5 грудня 2017 року:

Канцелярія прокурора Міжнародного кримінального суду Фату Бенсуда опублікувала звіт за 2017 рік про дії з попереднього розслідування подій на Майдані, в окупованому Криму і на сході України.

В рамках попереднього розслідування канцелярія прокурора МУС зібрала відомості про декілька видів можливих військових злочинів, скоєних в Криму. Серед них: зникнення і вбивства, жорстоке поводження, примусовий призов жителів Криму на службу в збройних силах Російської Федерації, порушення права на справедливе судочинство, переміщення частини цивільного населення РФ до Криму і частини населення півострова за межі його території, захоплення майна, обмеження прав кримських татар .

Про це в програмі говорять гості в студії: Дар’я СВИРИДОВА, адвокат Української Гельсінської спілки з прав чоловіки й Надія ВОЛКОВА, юрист Центру стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини.